csütörtök , 2 május 2024
Kezdőlap Tech Milyen kültéri világítási megoldások léteznek?
Tech

Milyen kültéri világítási megoldások léteznek?

140
lutec kerti csatlakozóoszlop

Ki ne vágyna egy tökéletes működő kültéri eszközre, amely az egész kertet, udvart képes teljesen bevilágítani? A kinti lámpák különösen fontosak, hogy minden évszakban megvilágítsuk a garázs előtti részt, a medence körüli területet, esetleg a teraszt.

Mivel télen korán sötétedik, nyáron pedig sokkal többet vagyunk odakint, amikor már lement a nap, így nem árt, ha ilyenkor is adottak a megfelelő látási viszonyok. Ehhez nyújt remek megoldást egy kerti csatlakozóoszlop, amire szinte minden kinti világítást rá tudunk kötni.

De vajon, hogyan és milyen egyéb megoldások léteznek még erre? Ebben a cikkben minden kérdésre választ adunk.

A kerti csatlakozóoszlop használata

Lehet, hogy még kevesen hallottak róla, de az Elektrikstore.hu kerti csatlakozóoszlopa egy kiváló megoldás, ha a kültér megvilágításáról van szó. Ez a típus normál dugalljal készül, így bármilyen lámpa számára megoldást nyújthat.

A 3500 W-os kivitel IP54-es védettségű, 5 év garanciával pedig biztosít minket a gyártó arról, hogy egyhamar nem fog tönkremenni. A matt fekete színben beszerezhető termék alumíniumból készült, 220-240 V névleges üzemi feszültségre képes, így valóban tartós és időtálló marad.

A Lutec termékéhez lehet, hogy szükség lesz egy London kültéri rögzítőre, amely fekete színben és 5 év garanciával szerezhető be. Ezáltal stabilizálni tudjuk a kinti lámpáinkat és magát a csatlakozóoszlopokat egyaránt. Remek választás továbbá a kültéri állólámpa rúd, ami szintén a világítás tartósságáért felel.

Miért a Lutec a legjobb választás?

Mert a gyártó egy helyen végzi a fejlesztést és a gyártást. Olyan szakemberek rakják össze a termékeket, akik valóban értik a feladatukat. Céljuk a közös győzelemre való törekvés, szeretnék, ha minden igényt ki tudnának elégíteni. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos technológiai újításokra, és az innovációra.

Minden általuk készített gyártmány magas minőségű anyagból készült, nem véletlen, hogy öt év garanciát vállalnak rájuk. Kezdetben alumínium öntvénygyártóként működtek, mára már hagyományos kerti lámpákkal is foglalkoznak. Kiszolgálják a barkácsüzletek igényeit, éppen emiatt történhetett meg, hogy mára már nemzetközi szinten is forgalmazzák a termékeiket.

Mire kell figyelni a kültér megvilágítása során?

A modern világítások minden esetben többfunkciósak, hiszen amellett, hogy szépek, ki tudjuk emelni velük az otthonunk szépségét, a teraszt, az erkélyt. Praktikusak, hiszen biztonságot adnak, ha korán megy le a nap és látni szeretnénk az udvaron. Ahhoz azonban, hogy a kinti világítások kielégíthessék az igényeinket, ügyelnünk kell a tervezés folyamatára.

Gondoljuk át előre, hogy milyen lámpákra és rendszerre lesz szükségünk. Mielőtt átalakításba fognánk, vegyük figyelembe a szigetelést, a kertrendezést, hiszen utólag csak nagyon nehezen változtathatjuk meg a lámpák helyét. A kinti világításhoz ráadásul elektromos áramra lesz szükség, aminek a vezetékeit még a füvesítés előtt el kell helyezni a talajban.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Dróntechnológia a mezőgazdaságban

A hathatós talajvédelem és kondicionálás érdekében fogott össze a Magyar Agrár- és...

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

Április 12-én az űrhajózás világnapját ünnepeljük

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás 1961. április...

Miért fontos a belső kommunikációs zaj csökkentése? Miként valósítható meg?

Minden cégvezető azt szeretné, hogy a vállalat üzenete minél pontosabban jusson el...