hétfő , 15 április 2024
Kezdőlap Család Bullterrier, a rosszhírű, ám bűbájos kutyus
Család

Bullterrier, a rosszhírű, ám bűbájos kutyus

57
Bullterrier kutya

Rengeteg kutyát tartottak korábban csak azért, hogy verekedjenek. De ez nem jelenti és persze ma sem jelenti azt, hogy ezek az ebek vadabbak vagy veszélyesek lennének. Ez igaz a bullterrier fajtára is, amelynek egyedei rendkívül barátságosak, ragaszkodóak és szeretetteljesek. Hogy egy kutya mennyire lesz “vad”, az minden esetben a gazda viselkedésétől és a neveléstől függ.

Soha nem hagy cserben

Egy bullterrier is ugyanúgy szereti a pocakját, mint minden más eb. A Falatozoo.hu állateledel webáruház jutalomfalatai e fajta tanításához is remek motivációt adnak. Az ugyan igaz, hogy e négylábúak dominanciája és intelligenciája megnehezítheti a nevelésük folyamatát. Azonban nekik az ember, az imádott gazdi közelsége a világon a legfontosabb.

Ha kellő türelemmel és szeretettel közelednek felé, akkor szinte a csillagokat is le fogja hozni az égből. Mivel erős terrier ösztön munkál bennük, érdemes felügyeletet biztosítani, ha ismeretlen gyerekek mellett tartózkodik. Ez hangsúlyozottan nem valamiféle extrán agresszív hajlamok miatt szükséges. A családhoz tartozó kicsiket nagyon szereti és védelmezi.

Egyedi megjelenés

Az angol bulldog és a dalmata keresztezéséből született meg a fajta, eleinte társasági kutyák voltak, majd patkány- és borzirtóként használták őket. Utána harci kutyaként is nagy karriert futottak be bátorságuk és gyorsaságuk miatt talán. De soha nem az emberekkel harcoltak, hanem más ebekkel. Az arénán kívül nagyon engedelmesek és odaadóak voltak, mint amilyenek ma is.

A bullterrier nem egy hétköznapi megjelenésű eb. Könnyen felismerhető jellegzetes tojás alakú feje, izmos testalkata és rövid, sima, fényes szőrzete alapján. Ez utóbbi nem is igényel sok gondozást, elég csak időnként átkefélni, s a szemüket és a fülüket ellenőrizni és kitisztítani. Ha kicsi korától megszokja e rituálét, nem lesz belőle gond soha.

Azt mondják sokan, hogy a kutyák lelkét is ápolni kell, mint az embertársainkét. Bullterrier gazdáktól hallani olykor, hogy ezzel a fajtával ez oda-vissza működik, mert ezek az okos négylábúak viszonozzák a törődést, a hűségük és a barátságuk példa nélküli.

A fehér szín azonban magával hozhat bőrproblémákat, és ilyen esetekben hajlamosabbak is lehetnek egyes egyedek bizonyos allergiákra is. A Falatozoo.hu állateledel webáruházban a remek felszerelések mellett azonban már különféle kímélő és hipoallergén eleségeket is beszerezhetsz az érzékenyebb gyomrú négylábú pajtásod számára.

Nem agresszív fajta

Ezek a barátságos, szeretetteljes és kifelé forduló kutyák igazi bohócokként is tudnak viselkedni, s remek társaságot jelentenek a család minden tagjának. Egyáltalán nem agresszívak, az emberek előítéletesek. Már a jókedvet sugárzó, apró, háromszögletű szemek is pajkosan csillognak, ha a bulli játszani mehet a gazdival. Ha egy aktív, játékos és szerethető társat keresel, egy bullterrier remek választás lehet.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Két új szakot indít az International Business School

Nem csak a diákok érdeklődésére, hanem a diplomás munkavállalókat foglalkoztató piaci igényekre...

Sárkánykaland – Zenés-filmes szárnyalás gyereknapi programok

A tavalyi vastapsos sikert arató filmkoncert után, idén az Így neveld a...

Montenegro gyöngyszeme, a Kotori-öböl

Kotor városa egyre népszerűbb a turisták körében, melyet hangulatos városképének, régi mediterrán...

Művész otthon Wekerlén

Hallottál már a home stagingről? Ez a kifejezés az ingatlan eladás vagy...