hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!
Tippek

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

35
csali horgászathoz

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni a hegyekbe, vagy horgászni a tópartra. Utóbbi pedig rendkívül népszerű tevékenység hazánkban is. A halakat ugyanakkor nem olyan egyszerű mindig kifogni, sőt, hosszú órákat kell a parton ülni – és jól reagálni azokban a rövid pillanatokban, amikor kapásunk van.

A Fishinda széles kínálatában csalik és egyéb horgászfelszerelések is elérhetőek, melyek elengedhetetlenek az eredményes horgászathoz. Az egyes termékekről pedig részletes termékleírások olvashatóak, valamint okostelefonos applikációt is le lehet tölteni, ahol további információkat kaphatunk.

Ismerjük a halakat!

Nagyon fontos, hogy ismerjük a halakat. Léteznek például békésebb és agresszívabb típusok is, akárcsak az embereknél. A békésebbek a kezdők számára is jó célpontot jelenthetnek. Ilyen például a ponty is, aminek kifogása lényegesen egyszerűbb, mint mondjuk egy marliné. De nem mindig olyan könnyű, sőt: a halak – és köztük a pontyok – nagyon okosak, remekül felismerik a veszélyes helyzeteket és tanulnak is belőlük. Így, ha volt is egy-egy kapásunk egy adott helyen egy adott csalival, előfordulhat, hogy változtatnunk kell, ha nem akarunk üres kézzel maradni a jövőben.

Válasszunk jó csalit!

Annak ellenére, hogy a halak felismerhetik a csalit, természetesen léteznek jobb és kevésbé jó megoldások is – de ezek sokszor az adott helyzettől is függnek. Alapvetően a jó csali megtalálása és alkalmazása a siker kulcsa, ha pedig több is van nálunk, reagálni is jobban tudunk a váratlan helyzetekben. Léteznek élő- és műcsalik is, pelletek, pop-upok, waftersek, mindből érdemes lehet beszerezni párat, mielőtt útnak indulunk.

A mesterséges csalik közé tartoznak a wobblerek, a spinnerbaitek, a műlegyek és gumihalak is. Az élőcsalik között lehet féreg, kukac, de kisebb halak is. Utóbbiak természetes mozgásukkal és illatukkal vonzzák be a kiszemelt halakat. De akár kukoricadarát, gabonát, csemegét, csontokat vagy halolajakat is bevethetünk, illetve a szárazföldi csalik is közelebb hozhatják őket. Nincs egyféle legjobb csali, minden helyzet más és más, a halak pedig szintén élőlények, így nem lehet mindig 100 százalékosan kiszámolni, mi lesz a következő lépésük. Ehhez tapasztalat, helyismeret és kísérletezés is szükséges.

Legyen saját technikánk és alkalmazkodjunk a körülményekhez!

Ahány hal, annyiféle horgász megoldás. Ismerjük a bojlizást, a feederezést és egyéb technikákat is. Ami fontos, mielőtt nekilátunk a feladatnak, hogy ismerjük a halakat is, alkalmazkodjunk az időjáráshoz, nézzük meg az adott víz tulajdonságait, próbáljunk ki különböző típusú csalikat, kérdezzünk meg akár helyi horgászokat az általánosságokról, tapasztaljunk és tanuljunk folyamatosan. Ha ezek megvannak, a kapások száma is jó eséllyel növekedni fog!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Milyen búcsúajándékot vegyünk egy dohányos kollégának?

Búcsúajándékot választani mindig komoly kihívás, hiszen örömet szeretnénk szerezni, azt éreztetni a...