szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Hozd létre a tökéletes konyhát konyhablokk segítségével!
Tippek

Hozd létre a tökéletes konyhát konyhablokk segítségével!

330
konyhablokk tökéletes konyha megtervezése

A konyha napjainkban ugyanolyan meghatározó színtere az életünknek, mint a nappali vagy a hálószoba. Éppen ezért a lakberendezés során ennek a helyiségnek is külön stílust alakíthatunk ki, de nemcsak az esztétikum, hanem a praktikum is számít!

Az ideális konyha elképzelhetetlen megfelelő bútorok nélkül. Szerencsére a Homelux webáruház konyhablokk kínálatában igen bőséges a választék, így bárki könnyedén megtalálja az otthonába illő darabot. Nézzük, milyen kialakítások lehetségesek!

1. A hagyományos konyhablokk

A hagyományos konyhablokk a helyiség egyik fala mentén kerül kialakításra. Olyan darabok kerülnek ide, mint a mosogató, a tűzhely és a munkalap, amelyen dolgozunk. Ezt kiegészítik még a tárolásra használt szekrények, polcok.

A hagyományos konyhablokkal jellemzően kisebb konyhákban találkozunk, így elsődleges szempont a kialakítás során a praktikusság és az ergonomikusság. Fontos, hogy minden kézre álljon.

Jól kell megválasztani az alapanyagokat is, hiszen a takarításhoz is kisebb a hely. Érdemes mindig tisztán tartani a területet: ha ételfolt kerül a tűzhelyre, mossuk le, mosogatás után töröljük át a mosogatótálcát, a munkalap is mindig legyen tiszta.

2. A sarok- és az U alakú konyhablokk

Nagyobb térkihasználást tesz lehetővé ez a változat, mivel itt a sarkoknak is van funkcionális szerepe. Ha egy sarokelemet is betervezünk a konyhaszekrények közé, azon helyet kaphatnak az olyan gyakran használt konyhai gépek, mint a kávéfőző, kenyérpirító, vízforraló.

Fontos, hogy még a kialakítás előtt tervezzük meg, mit hova fogunk tenni, és ennek megfelelően helyezzünk el áramforrásokat a gépekhez. Gondoljunk a mosogatógépre, hűtőszekrényre is!

Nagy divat manapság a beépíthető konyhai gépek alkalmazása – ilyen esetben például a hűtőt a szekrény rejti. Modern hatást kelt, ugyanakkor itt is számít, milyen anyagból készülnek az egyes elemek.

Másik verzió lehet a nyitott polcos konyhablokk, ahol az ajtókat mellőzik a szekrényekről: a minimalista stílusú konyhákban találkozunk ezzel a megoldással. A rend és tisztaság ez esetben is alapfeltétel!

3. Sziget konyhablokk

Nagyobb alapterületű konyhákban lehet jó ötlet egy sziget konyhablokk kialakítása: itt a munkapult körbejárható. A pult alatti szekrényekben tárolhatók az edények, evőeszközök, a főzéshez használt alapanyagok.

Ide is rakhatunk mosogatót, tűzhelyet, gyakran pult alá építhető hűtőszekrény is kerül ide. Nagyon modern hatású ez a kialakítás.

Mire figyeljünk a konyha megtervezésekor?

A legfontosabb, hogy vegyük figyelembe a helyiség méreteit, és ez alapján tervezzük meg az egyes bútorok helyét. Alsó és felső szekrényeket is használhatunk, próbáljunk meg minél praktikusabban berendezkedni.

A bútorok anyagánál vegyük figyelembe, hogyan kell ápolni őket, de a konyhai gépek rendszeres takarításáról, tisztításáról se feledkezzünk meg. A higiénia és a harmónia is fontos, egyedi igényeknek megfelelő, szép és praktikus konyhát alakítsunk ki!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ásó, kapa, nagyharang, avagy ötletes eljegyzési ajándékok az ifjú párnak

Az ifjú párt jellemzően csak az esküvőn szokás meglepni a nászajándékkal, azonban...

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé...

Milyen előnyöket kínál egy cateringcég a rendezvények lebonyolításában?

A céges rendezvények szervezése kellő tapasztalat és kapcsolatok hiányában bonyolult feladat lehet,...

Érdekességek a fehér és a szürke lovak kapcsán

Kevésbé közismert tény, hogy a genetikailag fehér lovak pigmentálatlan, rózsaszínű bőrrel rendelkeznek....