hétfő , 15 április 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan alakíts ki egy ideális napi rutint a kutyáddal?
Tippek

Hogyan alakíts ki egy ideális napi rutint a kutyáddal?

402
kutya napi rutin kialakítása

Nem csupán az embereknek van szükségük egy jól bevált, mindennapi rutinra, hanem a háziállatoknak is. Ha ugyanazokra a tevékenységekre mindig nagyjából a napnak ugyanabban a részében kerül sor, az kiszámíthatóságot és biztonságot ad számukra.

Persze mindenkinek más az életritmusa, de azért meg lehet találni a legideálisabb ütemtervet. Nézzünk is egy példát; az alábbiakban bemutatjuk, hogy telik András és kutyája, Smokey egy napja.

Reggeli ébresztő

András reggelente 7 órakor kel, és ehhez nincs is szüksége vekkerre, hisz Smokey maga az ébresztőóra. A fiatal labrador minden nap pontosan ugyanabban az időben jelzi gazdájának, hogy ideje felébredni.

András felkel, felöltözik, majd kikészíti a pultra a kutyaeledelt, amit a Petgurutól szokott rendelni kedvencének. De most még nincs itt a reggeli ideje, előbb előkerül a póráz, és megejtik a szokásos reggeli sétát.

Megvan a jól bejáratott útvonaluk, ami nagyjából fél órát vesz igénybe. Amint hazaérnek, Smokey már izgatottan sündörög András körül, hisz jól tudja, hogy most következik a reggeli. András megtölti kedvence tálját teljes értékű kutyatáppal, amire az eb azonnal ráveti magát és hamar megtömi a bendőjét. Eközben András is megreggelizik és készít egy adag kávét.

A dolgos hétköznapok

András abban a szerencsés helyzetben van, hogy otthonról dolgozik, így egész nap kutyája közelében lehet. A jóllakott Smokey evés után boldogan elszundít a kanapén, amíg gazdája bekapcsolja a laptopját és munkához lát.

A délelőtt nyugodtan telik, a csendet csak a billentyűzet ütemes kopogása töri meg. Dél körül a kutya felébred, tesz egy kört kint az udvaron, elvégzi a dolgát, majd kuncsorog Andrásnál egy kis figyelemért. A férfi ebből tudja, hogy itt az ideje egy kis szünetet tartani. Jöhet pár percnyi játék a kertben a friss levegőn, no meg némi jutalomfalat, hiszen Smokey olyan okos, nem zavarja állandóan a gazdáját, miközben az dolgozik.

A délután nagy része András számára még munkával telik, majd miután mindennel végzett, még gyorsan ellátogat a Petguru webshopjába, és megszemléli a kínálatot. Meg is telik a virtuális kosara több zacskó szárazeledellel, néhány konzervvel, de bekerül egy doboz jutalomfalat és néhány új játék is. Amint leadta a megrendelést, lecsukja a laptopot, majd ismét a póráz után nyúl.

Esti móka

Odakinn már szürkül, de a séta ilyenkor sem maradhat el. András és Smokey felkeresik a legközelebbi kutyafuttatót, ahol az eb játszik egy kicsit a társaival. A legjobb barátja egy németjuhász lány, aki néhány házzal arrébb lakik.

Mikor már teljesen beesteledett, hazaindulnak. A kutyus megkapja a jól megérdemelt vacsoráját, a tálja ismét megtelik finom kutyaeledellel. Jóízűen el is fogyasztja mindet, amíg András is megvacsorázik. Utána jöhet még egy alapos bundafésülés, majd egy kis tévénézés, végül András és Smokey is nyugovóra térnek. Álmában a kutyus jókat kergetőzik a németjuhásszal, és rengeteg finom kutyatápot eszik.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is érdeklődnek az ingatlanközvetítő szakma iránt. Van, aki...

Miből ismerhető fel, ha kutyánk allergiás?

Bármennyire is szomorú, a kutyusok éppúgy allergiásak lehetnek, mint mi emberek. Ennek...

Nagy szerelmi útmutató a Kos csillagjegyűekhez: hogyan szerezd meg és tedd boldoggá?

A párkeresés, randizás egy izgalmas dolog, ugyanakkor rengeteg a kérdőjel: vajon hogyan...

5 tipp a tavaszi bőrápoláshoz

Most már vitathatatlanul itt a tavasz, és a természet megújulásával egyidejűleg érdemes...