szerda , 29 május 2024
Kezdőlap Tippek Így láthatod viszont fotóidat a falon
Tippek

Így láthatod viszont fotóidat a falon

514
vászonkép fotó

Én képes vagyok bármekkora tárhelyet telezsúfolni fotókkal. Mindegy, hány GB áll a rendelkezésemre, egyszer biztosan megtelik, mert nem vagyok képes szelektálni az elkészült remekművek közül. Aztán arra gondoltam, ha néhány fotó kikerülne a képből, talán egyszerűbb lenne.

Ennek egyik módja az volt, hogy pendrive-ra tettem a régi fotókat, ráadásul néhány jól sikerült alkotást meg is örökítettem, vászonkép formájában. De mit kell tudni a témáról? Járjunk utána!

Tervezzünk vászonképet saját fotóból! De hogyan?

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor a falról tekint vissza ránk az egyik emlékünk. Ráadásul a legtöbben nem is gondolnak arra, milyen nagyszerű ötlet akár egy többrészes kompozíciót megálmodni. Azonban a Vászonkép Szalon vászonfotó ötletei között többféle érdekességgel is találkozhatunk, amennyiben úgy gondoljuk, hogy más-más oldalról is érdemes megközelíteni a témát.

Mekkora terméket rendeljünk? Ha a többrészes produktumokat preferáljuk, akkor a nagyobb méretű képek jöhetnek csak szóba. Egy 5 részes darab például 80 cm-nél kisebb szélességben nem éri el a kívánt hatást. A kicsi darabok ugyanis nem mutatnak jól. Az ideális szélességi tartomány 120 és 150 cm között van.

Minden, amit a tervezésről és a gyártásról tudni érdemes

A többrészes vászonkép gyártása előtt biztosan látni fogunk egy árkalkulációt és egy látványtervet, csupán ezután kezdődik el a tényleges gyártás. A fotók elrendezése sokféleképpen történhet; vannak, akik a szabályszerűséget keresik, de nem igazán léteznek korlátok. A lényeg, hogy passzoljon a kép hangulatához.

A termék összeállításához megfelelő felbontású képekre van szükség; azaz 30 cm-enként 1000 pixelre. Egy 120 x 90 cm-es termék esetében például 4000 x 3000 pixeles fotóra van szükség.

Hogyan tegyünk ki a falra egy ilyen remekművet?

Ez nem egy egyszerű feladat, mivel sokat nyom a latban az, hogy az egyes részek egymáshoz képest hogyan helyezkednek el. Azonban egy praktikus módszerrel ez is sikeresen megoldható.

Az első lépés legyen az, hogy egy papírtekercset terítsünk le a földre, s ez a vászonkép befogadó szélességével egyezzen meg! Állítsuk össze a terméket a földön úgy, hogy a papírtekercs a képek teteje alá essen! Figyeljük meg a ferdén futó vonalakat, mennyire jól folytatódnak a szomszédos elemeken! Mérjük le a vásznak közötti távolságot!

Ezután a képek tetejének a közepénél filctollal jelöljük meg a helyet, ahová majd a furatok kerülnek! Helyezzük a papírcsíkokat a falra! Használjunk vízmértéket! Rögzítsük a papírt a falhoz, majd fúrjunk a jelölések mentén! A tiplik, csavarok után jöhetnek a képek!

A vászonfotók tehát minden otthonban ugyanolyan jól mutatnak, és ha elég kreatívak vagyunk, akár többrészes alkotásokat is rendelhetünk saját képeinkből.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni...