szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan válasszunk futárcéget, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni?
Tippek

Hogyan válasszunk futárcéget, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni?

84
csomagküldés külföldre

Akár üzleti partnerről, akár egy családtagról van szó, ha számára küldeményt szeretnénk feladni, számos szempontot kell mérlegelni. Szerencsére a csomagfeladással kapcsolatban már megnőtt a bizalom, akármelyik futárcégről is beszélünk, de azon belül ki kell választani, hogy melyik a számunkra legkedvezőbb.

Ahol minden ajánlatot össze tudunk hasonlítani

A leghasznosabb oldal, a Csomagnet.hu gyűjtőportál csomagfeladás külföldre oldala, ahol mindössze néhány perc alatt kilistázhatjuk, hogy a kiszemelt célországba a csomageljuttatásnak milyen opciói vannak. Ehhez csupán néhány alapadatot kell megadni.

Először is a célországot kell kiválasztani a legördülő menüpontból. A feladó ország már ki van töltve, vagyis Magyarország. Utána a doboz méreteit kell beírni, azaz a hosszúságát, szélességét, magasságát és ezenkívül a súlyát, majd a “Mutasd az ajánlatokat” menüpontra kattintva már kezdhetjük is az összehasonlítást.

Ha több csomagot is szeretnénk ugyanarra a helyre küldeni, akkor még ugyanezen az oldalon megtehetjük két kattintással. Vagy a meglévő csomagfeladást másoljuk, vagy egy új csomagfeladást csatolunk az előzőhöz. Itt adhatjuk meg azt is, ha utánvétes küldést szeretnénk, illetve ha már előző feladások miatt rendelkezünk kuponnal.

A hazánkban is elérhető nemzetközi csomagküldők

A legtöbb külföldi feladásról elmondható, hogy három nemzetközi cég jeleskedik. Ezek a DPD, a GLS és a TNT. Míg a DPD és a GLS főleg a közúti fuvarozásról ismert, addig a TNT már több évtizede kimagasló a légi fuvarozásban. Ugyan a GLS nem a legrégebbi csomagküldőkhöz tartozik, de dinamikus növekedése lehetővé tette, hogy már az USA 8 tagállamában is jelen van.

Legtöbben két szempont szerint rostáljuk a szállító cégeket. Az egyik természetesen az ár, a másik pedig a vállalt szállítási határidő. A leginkább pénztárcabarát cégnek a DPD-t mondhatjuk, és láthatjuk az ajánlatokból is, hogy mindig élen jár alacsony ár tekintetében. Ugyanakkor náluk kicsit hosszabb szállítási idővel kell számolnunk.

A GLS már egy kicsit drágább, cserébe viszont hamarabb eljuttatja a csomagot a címzetthez. A középmezőnybe tartozik mind ár, mind szállítási idő függvényében. A legdrágább a TNT, de nem is csoda, hiszen repülőivel akár már másnapra garantálja a csomag kézbesítését. Ezen belül két szolgáltatással is jelen van, különböző árakkal és vállalási idővel.

A TNT-nél irányító címke is kell!

Míg a DPD és a GLS maga intézi az irányító címke nyomtatását, addig a TNT ennek elkészítését a feladótól kéri és a csomag átvételekor ragasztja fel a dobozra. Ezért aki mindenképp ezt a futárcéget választja, gondoskodnia kell nyomtatási lehetőségről is. Az irányító címke azonban egyik esetben sem helyettesíti a pontos címzést, így a félreértések elkerülése érdekében érdemes magunknak is feliratozni a dobozt, hogy bebiztosítsuk a pontos érkezést és segítsük a kézbesítőt a célországban.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hazánkba is megérkezett az új streetwear márka

A streetwear stílusirányzat mindig is több volt annál, mint hogy nagy márkák...

Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is érdeklődnek az ingatlanközvetítő szakma iránt. Van, aki...

Miből ismerhető fel, ha kutyánk allergiás?

Bármennyire is szomorú, a kutyusok éppúgy allergiásak lehetnek, mint mi emberek. Ennek...

Nagy szerelmi útmutató a Kos csillagjegyűekhez: hogyan szerezd meg és tedd boldoggá?

A párkeresés, randizás egy izgalmas dolog, ugyanakkor rengeteg a kérdőjel: vajon hogyan...