hétfő , 22 július 2024
Kezdőlap Tippek Hatékony esővíz-elvezetés bádogos termékek segítségével
Tippek

Hatékony esővíz-elvezetés bádogos termékek segítségével

156
bádogos termékek

A vízelvezetés mellett szokás a bádogból készült termékeket még az épület védelmére is használni. Fontos azonban, hogy olyan kiegészítőket válasszunk, amelyek minőségi alapanyagból készülnek. A legjobb, ha horganyzott, tartós anyagból állnak, amelyek lehetővé teszik a maximális szerkezeti védelmet és funkcionalitást.

A különböző bádogos termékek felhasználása

Többféle funkciót is betölthetnek ezek a kiegészítők, amelyek segítségével az épület védelme hosszú távon is megoldható. A Káplár fatelep csatornák, bádogok kategóriájában minden megtalálható, amire az ideális rendszer kialakításához szükség lehet.

Ilyen például a horganyzott oromszegély lemez is, aminek a fő feladata, hogy a csatornarendszer felől ne tudjon a víz folyni a tetőtér irányába. Ez az egyik leggyakrabban használt bádogos termék. Galvanizált acélból készül, aminek köszönhetően ellenáll a korróziónak és az egész tetőszerkezet élettartamát növeli.

A horganyzással válik rendkívül tartóssá, ellenáll a szélsőséges időjárási tényezőknek is. Az oromszegélylemezt az alátétlemez fölé kell helyezni, így tud védelmet nyújtani az eső és hó ellen, valamint az esztétikai megjelenéshez is hozzájárul. Az eresz- és párkányszegély is kifejezetten fontosnak számít, mivel segítenek abban, hogy az esővíz távol maradjon az épület alapjától, falaitól, ezzel megelőzhetjük a hosszú távú károsodást. Többféle szélességben is elérhetőek.

A falszegélyeknek is fontos feladatuk van, mivel az esztétikai szerep mellett védelmet nyújtanak az oldalfalaknak. A víz így nem tud az épület szerkezetébe bejutni. A telepítés és a karbantartás is nagyon egyszerű, hosszú távú megoldást jelentenek, bárhol is alkalmazzák őket.

Az antennák kivezetése is hatékonyan megoldható

Erre a legjobb választás egy antennakivezető, amiből elérhető összetolható változat is. Ezzel úgy oldhatjuk meg az antennák elhelyezését, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy a víz a résen keresztül befolyik. Biztonságosan rögzíthetjük a kiegészítőt, a rés pedig tökéletesen fedve lesz.

A hajlatbádog is hasonlóan hatékony termék, amit a tetők hajlatos részeinek borítására szokás alkalmazni. Könnyen formázható, rugalmas anyag, ezért is használják széles körben. Kreatív megoldásoknak is teret ad, így egyedi formákat hozhatunk létre belőlük.

Bádogos termékekből sosem elég

Az említetteken kívül ott van még a kéményszegély, amit a tető és a kémények közötti tömítésre szokás használni. Ez a lemez gondoskodik arról, hogy a nedvesség ne tudjuk bejutni a kémény mellett az épületbe, annak szerkezetébe. Esztétikailag is kiegészíti az egész tetőt.

A síklemezek nagyon egyszerűek és sokoldalú felhasználást biztosítanak. A tető olyan felületeire könnyedén rögzíthetjük, ahova bizonyos okok miatt nem lehet cserepet vagy más tetőfedő anyagot telepíteni. Horganyzott felülettel rendelkeznek, így a rozsdásodás miatt sem kell aggódni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ásó, kapa, nagyharang, avagy ötletes eljegyzési ajándékok az ifjú párnak

Az ifjú párt jellemzően csak az esküvőn szokás meglepni a nászajándékkal, azonban...

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé...

Milyen előnyöket kínál egy cateringcég a rendezvények lebonyolításában?

A céges rendezvények szervezése kellő tapasztalat és kapcsolatok hiányában bonyolult feladat lehet,...

Érdekességek a fehér és a szürke lovak kapcsán

Kevésbé közismert tény, hogy a genetikailag fehér lovak pigmentálatlan, rózsaszínű bőrrel rendelkeznek....