hétfő , 24 június 2024
Kezdőlap Tech Az autós telefontartó több, mint egy divatos tartozék
Tech

Az autós telefontartó több, mint egy divatos tartozék

115
autós telefontartó

Napjaink rohanó világában könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor telefonunkat vezetés közben is használnunk kell. Ha azonban ezt nem a megfelelő módon tesszük, az fokozottan balesetveszélyes lehet, de jobb esetben is komoly büntetéshez vezethet.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, miért jöhet jól minden gépkocsiban egy autós telefontartó. Illetve azt, hogy mire érdemes odafigyelni a kiegészítő megvásárlása során.

Miért lehet hasznos egy autós telefontartó?

Az autós telefontartó egy praktikus kiegészítő. A Peppi kínálatában elérhető telefontartók magas minőségű modellek, melyeket segítségével gyorsan, egyszerűen és hatékonyan rögzíthetjük mobilunkat utazás során. Ez pedig lehetővé teszi a sokoldalú használatot.

Könnyen lehet például, hogy csak az autóban van időnk telefonon beszélni szeretteinkkel, esetleg lebonyolítani egy fontos üzleti megbeszélést. Ilyen esetekben a telefontartó garantálja, hogy a mobilunk ne foglalja el a kezünket, és ne kerüljünk balesetveszélyes helyzetbe.

De hasznos lehet abban az esetben is, ha idegen környéken vezetünk, és szükség van a GPS használatára. Vagy ha épp vezetés közben telefonunkról szeretnénk rádiót, zenét hallgatni.

Miért veszélyes tartó nélkül használni a mobilunkat?

Sokan úgy gondolják, hogy rutinos sofőrként fél kézzel is urai az autónak. Ez azonban hatalmas tévhit. Bizonyos helyzetekben ugyanis elég lehet egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris kész a baj. A balesetek megelőzése szempontjából rengeteg múlhat azon, hogy mennyire koncentrálunk a vezetésre, és milyen mértékben vagyunk urai a járműnek.

Sosem szabad tehát kockáztatni. Ha vezetés közben telefonálnunk kell, álljunk félre, és rögzítsük a készüléket az autós telefontartón. Egy stabil, jó minőségű modell segít abban, hogy utazás közben is beszélgethessünk, anélkül, hogy a fokozott balesetveszély miatt kellene aggódnunk.

Hogyan rögzíthető autónkban az eszköz?

A jó minőségű autós telefontartókat különféle módszerekkel rögzíthetjük a jármű műszerfalára vagy üvegére. Bizonyos modellek tapadókorongos megoldással rendelkeznek, míg másokat egy csiptető segítségével fixálhatjuk az adott helyen. Mindkét kialakítás lehetővé teszi azt, hogy biztonságosan, a törvényi előírásoknak megfelelően telefonálhassunk vezetés közben.

A Bluetooth csatlakozásnak köszönhetően egy belső hangszóróval is összekapcsolhatjuk az eszközt, így hívás esetén sem kell hozzáérnünk a telefonhoz. Ez pedig nemcsak kényelmesebbé, de lényegesen biztonságosabbá is teszi a vezetést. Ráadásul nemcsak egy telefonbeszélgetés, de a navigáció terén is rendkívül praktikus megoldást jelent.

Érdemes minden autóba beszerezni egyet. A megfelelő webshopról rendelt termékkel a futár általában már pár munkanapon belül kopogtat is az ajtónkon.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...

Üdvözlünk a BESPOKE AI korszakában

A Samsung a nemzetközi „Welcome to BESPOKE AI”[i] rendezvényeken, a világ három...

Nemcsak IT-feladat a közelgő, nagy SAP-átállás

A következő időszakban azoknak az SAP-rendszert használó nagyvállalatoknak is át kell állniuk...

Huawei: Változik az okosórák szerepe

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre...