kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek 5 tipp a tavaszi bőrápoláshoz
Tippek

5 tipp a tavaszi bőrápoláshoz

76
bőrápolás

Most már vitathatatlanul itt a tavasz, és a természet megújulásával egyidejűleg érdemes egy kicsit nekünk is “megújulni”. Felfrissíteni a ruhatárunkat, vágatni egy izgalmas, új frizurát, és újragondolni a bőrápolási szokásainkat is. Persze nem feltétlenül kell nagy változtatásokban gondolkodni, ugyanakkor ajánlott megfontolni az alábbiakat:

1. Cseréljük le a zsíros, testes krémeket könnyedebb állagúakra!

Abban semmi meglepő nincs, hogy a téli hideg levegő nagyon szárítja a bőrt, ezért ezekben a hónapokban szívesen használunk zsírosabb, lassabban beszívódó, viszont intenzíven hidratáló krémeket, akár a Helia-D arckrémeinek kínálatából.

Viszont ahogy melegszik az idő, azt érezhetjük, hogy egy ilyen termék már kezd “túl sok” lenni a bőrünknek, zsíros tapintásúvá válik, fénylik, jobban izzad. Ilyenkor célszerű gyorsabban beszívódó, könnyedebb formulájú hidratálókrémre váltani, ami nem hagy maga után zsíros érzetet, csak kellemes, puha tapintást.

2. Most már tényleg ne feledkezzünk meg a fényvédelemről!

A kozmetikusok és bőrgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mindennapos fényvédelem. Ám sokan vannak, akik télen szeretik “elsunnyogni”, mondván, ilyenkor alacsony az UV-sugárzás, és kevesebb a napsütéses órák száma.

Tavasszal viszont már nincs kibúvó, a hőmérséklettel együtt az UV-index és a nappali világosság hossza is nő, így ha eddig még nem tettük, akkor mostantól mindenképp használjunk fényvédőt minden reggel!

Válasszunk széles spektrumú, UVA- és UVB-sugarak ellen is védő, SPF 50-es készítményt, és tartsunk belőle egy flakonnal a táskánkban is, hogy napközben is bármikor újrakenhessük, hiszen egy idő után csökken a hatékonysága.

3. Óvatosan a hámlasztással!

A kémiai hámlasztás által a bőrünket megszabadítjuk az elhalt hámsejtektől, így frissebb, üdébb kinézetű lesz, valamint a kozmetikumok is jobban kifejtik a hatásukat. Az AHA-sav bár egy remek hámlasztó, ugyanakkor fényérzékenyebbé teszi a bőrt, ezért tavasszal és nyáron óvatosan kell használni.

Vagy csak az esti rutinban alkalmazzuk, vagy erre az időre cseréljük le PHA-savas hámlasztóra, ami gyengédebb.

4. Esténként alaposan tisztítsuk meg az arcunkat!

A tavasz egyenlő az allergiaszezon kezdetével. A mikroszkopikus méretű pollenek pedig mindenhol ott vannak a levegőben, és bizony megtapadnak az arcunkon is. Akár allergiásak vagyunk némelyikre, akár nem, mindenképp érdemes kiemelt figyelmet fordítani az arclemosásra az esti rutinban.

A legjobb, ha dupla tisztítást alkalmazunk: először jöjjön egy olajos lemosó vagy micellás víz, utána pedig valamilyen vízbázisú gél vagy hab állagú, leöblítendő arclemosó. Mindezt még megfejelhetjük egy tonik használatával is a tökéletes tisztaságért.

5. A sminkünk is tükrözze a tavaszt!

Vegyünk búcsút egy időre a komor, télies színektől, és építsünk be üde, tavaszi hangulatot árasztó árnyalatokat a sminkünkbe! Jöhetnek a pasztell színek, vagy akár az élénkebb rózsaszín, sárga, narancs és piros a szemhéjra, pink, korall és nude árnyalat az ajkakra.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hazánkba is megérkezett az új streetwear márka

A streetwear stílusirányzat mindig is több volt annál, mint hogy nagy márkák...

Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is érdeklődnek az ingatlanközvetítő szakma iránt. Van, aki...

Miből ismerhető fel, ha kutyánk allergiás?

Bármennyire is szomorú, a kutyusok éppúgy allergiásak lehetnek, mint mi emberek. Ennek...

Nagy szerelmi útmutató a Kos csillagjegyűekhez: hogyan szerezd meg és tedd boldoggá?

A párkeresés, randizás egy izgalmas dolog, ugyanakkor rengeteg a kérdőjel: vajon hogyan...