péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Mibe érdemes becsomagolni a küldeményeket?
Tippek

Mibe érdemes becsomagolni a küldeményeket?

28
csomagolóanyag

A csomagküldés során mindig a megfelelő csomagolóanyagot kell használni, ami legfőképpen a küldendő tárgy jellemzőitől függ. Annak érdekében, hogy a legideálisabb csomagolást válasszuk, oda kell figyelni számtalan szempontra, legyen az a méret, az áru jellege, sérülékenysége, vagy hogy igényel-e valamilyen speciális bánásmódot.

A webáruházak számára nem mindegy, hogy milyen csomagolást használnak!

A csomagolóanyag is egy jelentős költsége a vállalkozásnak, főleg akkor, ha egy webáruházról beszélünk. Nem szabad elnagyolni a megfelelő csomagolás kiválasztását, hiszen akár a vevői elégedettség is függhet tőle. A Relatív-A Kft. oldalán beszerezhető simítózáras tasakok egy remek választásnak bizonyulnak minden olyan csomagolási helyzetben, amikor gyorsan szeretnénk tökéletes zárást biztosítani. Ez a tasak megvédi a nedvességtől, a portól és a nyirkosságtól a dokumentumokat és minden más terméket, ráadásul többször is felhasználható.

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő csomagolóanyagot?

Annak érdekében, hogy a megrendelt termék sérülésmentesen jusson el a megrendelőhöz, azonban a túlcsomagolás csapdájába se essünk bele, minden esetben alaposan meg kell tervezni a cég csomagolási koncepcióját. A megérkezett csomag egy bizonyos képet fog sugallni rólunk, így mindenképpen egy igényes és tetszetős csomagolást kell tervezni, de abba a hibába se essünk bele, hogy a csomagolás költsége túlságosan magas lesz és árat kell emelni.

A túlcsomagolás megelőzése

A túlcsomagolás pazarláshoz és a költségek emelkedéséhez vezet, a nem megfelelő méret pedig magasabb szállítási költségeket fog eredményezni. A csomagolás optimalizálása és a fenntartható anyagok használata egyrészt csökkenti a hulladékot, másrészt pedig költséghatékonyabbá teszik a postázást.

A sérült termékek megelőzése

Ha nem megfelelő csomagolóanyagot választ a vállalkozás, például egy törékeny terméket nem légbuborékos csomagolásban küld el, akkor nagy az esélye annak, hogy az áru sérülten fog megérkezni. Át kell gondolni ezeket a szempontokat is, például simítózáras tasakba zárni a terméket a csomagoláson belül, ami véd a nedvességtől.

A brand megjelenítése

A csomagolás külső részén érdemes a saját brandet is megjeleníteni, ez növeli a vásárlói élményt és azonosíthatóvá teszi a vállalkozásunkat. Matricák, ragasztószalagok, nyomatok segítik ezt a feladatot. A kész csomagküldő dobozok, csomagküldő karton borítékok használata rendkívül praktikus, mert könnyű használni őket, környezettudatos megjelenésűek és a sokféle méretben beszerezhetők.

A webáruházakban igen jelentős munkát és költséget jelent a csomagolás, éppen ezért gondos tervezés szükséges ahhoz, hogy ideális megoldást találjunk erre a kérdésre. A fenti szempontok figyelembevételével azonban olyan csomagoló anyagokat találhatunk, amelyek alacsony költséggel beszerezhetőek, környezettudatosak, mutatósak és nem mellesleg az áru gond nélkül érkezik meg a megrendelőhöz.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mit adjunk a céges ajándékozáskor a munkatársaknak, alkalmazottaknak?

A cégek életében gyakran vannak visszatérő események, amelyek évről évre megrendezésre kerülnek....

Munkáltatói márka disszonancia: ígéret és valóság konfliktusa

Amikor egy vállalat munkáltatói márkája és az álláskeresők által megélt valóság közötti...

Érdekességek a borról – Az ital, amely kultúrákat formált

A bor az egyik legrégebbi és legnemesebb ital, amely évezredek óta jelen...

Te hogy szereted levezetni a feszültséget?

Manapság nincs olyan ember, akinek az élete ne lenne tele feszültséggel, hiszen...