szombat , 24 február 2024
Kezdőlap Egészség Mit válassz a fürdőbe, kádat vagy zuhanyt?
Egészség

Mit válassz a fürdőbe, kádat vagy zuhanyt?

118
fürdő kád zuhany kabin fürdőszoba

A fürdőszoba kialakítása, akár új építésű családi ház vagy lakás, akár felújítás esetén komoly dilemmát jelent, hiszen az elképzelt stílusnak megfelelő burkolatok, szaniterek, a csaptelepek, egyéb kiegészítők kiválasztása nem egyszerű.

A fürdő az a helyisége az otthonoknak, amelyben a nap indul és befejeződik, ahol egy fárasztó nap után megpihenhetünk, magunk lehetünk. Nemcsak kényelmesnek, jól használhatónak, hanem esztétikusnak, praktikusnak is kell lennie ahhoz, hogy szívesen időzzünk ott. Vannak, akik életmódjához, szokásaihoz egy zuhanykabin tökéletes, de sokan a teljes kényelmet nyújtó kádakra szavaznak. Mi alapján válassz?

Funkcionális fürdőszobák

Abban mindenki egyetért, hogy a fürdőnek maximálisan kényelmesnek és testre szabottnak kell lennie, azonban, hogy kinek mi számít annak, az változó. A komfort biztosítható kád, zuhanykabin vagy hidromasszázs kabin által attól függően, hogy melyik formáját részesíted előnyben a tisztálkodásnak.

Érdemes a lakás stílusához illően kialakítani a rendelkezésre álló hely és a költségvetés függvényében a komfortot maximálisan szem előtt tartva. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ezért ha nincsenek határozott elképzeléseink, javasolt minél több opciót megnézni, inspirálódni, hogy könnyebb legyen a döntés. Első körben arról érdemes dönteni, hogy kádat vagy zuhanyzót válasszunk-e, utána következhetnek a részletek a hely függvényében.

Milyen kádat válassz?

A klasszikus fürdőszobákban kád szolgálja a kényelmünket, amely lehet egyszerű vagy luxus darab, beépített vagy szabadon álló. A színek, formák, méretek, típusok tekintetében is számtalan opció közül választhatunk, így a beszerzésnél érdemes a legfontosabb paramétereket átgondolni.

A rendelkezésre álló hely alapvetően meghatározza, hogy mekkora és milyen típusú kád lesz a megfelelő. A klasszikus, falra tolt kádak kisebb helyekre is nagyszerűen beépíthetők, a sarokkádak több helyet igényelnek, a napjainkban divatos, fényűző térben álló kádak pedig nagyméretű helyiségben érvényesülnek igazán.

Döntsd el, mi a fontos számodra!

A szaniterek stílusa nagyban meghatározza a fürdőszoba jellegét, hangulatát, így kiválasztásuk körültekintést igényel, ráadásul ezeket a fürdőszobai elemeket több évtizedre választjuk, így a minőség alapvető fontosságú.

A kádak alapanyaga pedig a tartósság és a hőérzet szempontjából fontos. A klasszikus zománcozott acél alapanyag mellett a könnyű és dekoratív akril és a luxust, eleganciát sugárzó öntött márvány is kedvelt, de különleges, fából vagy betonból gyártott darabokat is találni.

A kényelem is kardinális tényező, azonban ne csak a praktikumot, hanem a stílust is vedd figyelembe! Gondolkodj el azon is, hogy a gyártók által kínált extra funkciók és tulajdonságok közül melyek emelhetik a fürdőzés élményét, szükséged van-e például masszírozó rendszerre vagy színváltós LED-világításra.

A vállalt garancia is sokat sejtet a szaniter tartósságáról, minőségéről, ám érvényesítéséhez hibátlan, előírásszerű beépítés szükséges.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei

Nemcsak az elhízás megelőzésében, hanem a változókorral járó egyéb tünetek csillapításában is...

A társas kapcsolatok jó hatással vannak az egészségre

A társas kapcsolatok jelentős pozitív hatással vannak a mentális jóllétre és az...

Tudja, mikor kell többször is vérnyomást mérnie?

Ebben segít a Semmelweis új kisvideója A magasvérnyomás-betegség minden harmadik felnőttet és minden...

5 fontos szempont, amiről tudnod kell arcplasztika előtt

Az arcplasztika kiváló lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy az általuk tökéletesnek vélt...