kedd , 21 május 2024
Kezdőlap Tippek Praktikus eszközök a konyhában
Tippek

Praktikus eszközök a konyhában

201
terítőrögzítő csipesz

A konyhában számtalan különféle eszközökkel találkozhatunk, ezek célja az, hogy megkönnyítsék a munkánkat. Az apró és kevésbé apró kis kütyük egy-egy részfolyamatot tesznek egyszerűbbé, ezek nélkül több művelet sokkal tovább tartana, gondoljunk csak a hámozókra, reszelőkre, sütőformákra, kinyomókra. Cikkünkben egy hasznos ki apróságról lesz szó, mégpedig a terítőrögzítőről, ami sok esetben rendkívül praktikus kis segédeszköz.

A terítés egy lényeges dolog!

A hétköznapokon gyakran hajlamosak vagyunk arra, hogy könnyen vegyük az étkezést és ezzel együtt a terítést is. Pedig Fóliás Juci terítőrögzítői segítségével nem kell azon aggódnunk, hogy elmozdul vagy lecsúszik az abrosz, így nyugodtan fent lehet az asztalon minden nap.

A közös étkezés egy kulcsfontosságú dolog a család esetében, de ha egyedül élsz, akkor is mindig add meg a módját a vacsorának. A terítő nem csak, hogy megvédi az asztalt, de hangulatossá is teszi az étkezést. Emellett legyen az asztalon friss virág vagy valamilyen asztaldísz is, ez ugyanis hozzátesz a kedvező atmoszférához.

Miért kell rögzíteni a terítőt?

Több okból is hasznos a terítőrögzítő csipesz és nem csupán kültéren, de a lakásban is érdemes használni. Kültéren teljesen egyértelmű a jogossága, hiszen a szél nagyon könnyen lefújja az asztalról az abroszt, ami vitorlaként száll át a szomszédos telekre. Poharakkal tányérokkal sem érdemes lesúlyozni, hiszen ez csak átmenetileg oldja meg a problémát. Az igazi megoldás mindenképpen a terítőrögzítő, ezzel ugyanis fixálhatjuk az anyagot, így akkor sem kell nyugtalankodnunk, ha semmi sincs az asztalon.

Kisgyermekes családban is nagyon hasznos ez a praktikus kiegészítő, hiszen a gyermekek izegnek-mozognak, így pillanatok alatt elforgatják, lehúzzák a terítőt, ezzel akár károkat vagy balesetet is okozhatnak. Egy forró leves vagy egy értékesebb étkészlet könnyen leeshet, ezáltal pedig a gyermek is megsérülhet.

A terítő rögzítésének lehetőségei

Többféle terméket is tudunk vásárolni, ezek megjelenésükben és használatukban is különböznek egymástól. Van köztük olyan, amely diszkréten igyekszik az asztalon tartani az abroszt, és van, amelyik látványos megoldást eredményez.

A mágneses rögzítő a diszkrét csoportba tartozik, ezt ugyanis a terítő lelógó sarkaira kell rátenni, mágnessel rögzül egymáshoz a kis súly és marad fenn az anyagon. Ez az eszköz a saját súlyát használja ahhoz, hogy stabilan tartsa a terítőt és különböző kis alakokat formál, például szívet, kávéscsészét vagy más figurát.

A rögzítők másik csoportját az asztallapra kell tenni, és így szorítják rá a terítőt az asztalra. Vannak olyan termékek, melyeknél az asztallap vastagságát mechanikusan beállíthatjuk, és vannak, amik rugalmasságuknál fogva tágíthatók a megfelelő méretre. Ez a fajta terítőrögzítő stabilabb illeszkedést biztosít a mágneses verziónál, így, különösen gyermekek esetén, ezt a csoportot ajánljuk.

A terítőrögzítő kültéren és beltéren is megállja a helyét, ezért minden fiókban ott a helye, hogy alkalomadtán használatba lehessen venni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni...