szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tech Kinek javasolható egy alsó kategóriás telefon?
Tech

Kinek javasolható egy alsó kategóriás telefon?

282
Xiaomi Redmi 12C mobiltelefon

Ne gondoljuk azt, hogy mindenki közép- vagy felső kategóriás készüléket keres! Számos esetben fordul elő, hogy valakinek épp elég egy alapszintű tudással rendelkező mobil. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyek azok az esetek, amikor ez szóba jöhet – és ajánlunk is egy remek modellt!

Milyen készülék az, amelyik alsó kategóriás?

Persze sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mi alapján kerül egy telefon az egyes szegmensekbe, így egy konkrét példán keresztül illusztráljuk, mit jelent a belépőszint egy okostelefon esetében!

A CoolMobile.hu gazdag választékában is megtalálható a Xiaomi Redmi 12C, amely ide tartozik. Ez a gyártmány azonban nemcsak megnyerő árával tűnik ki a többi alsó kategóriás termék közül, hanem azzal is, hogy van néhány olyan tulajdonsága, amely igencsak figyelemre méltó.

Ezen a szinten a gyártók általában valamin “spórolnak”: a kamerarendszer lehet egyszerűbb, vagy nincs olyan sok extra beépítve, esetleg gyengébb chipet raknak a készülékbe. A Xiaomi azonban magas színvonalon működik, eszközeik megbízhatóak, nem véletlenül olyan népszerű a márka.

A Redmi 12C-nek sem kell szégyenkeznie: a pozitívumok között megemlíthető például az 5000 mAh-s akkumulátor, a Dual SIM, a bővíthető tárhely, a beépített ujjlenyomat-olvasó, sőt ha igényeljük, NFC-vel is rendelkező verziót is választhatunk! Nézzük a további részleteket!

További jellemzők

Vannak olyan paraméterek, amiben a csúcskategóriás telefonok természetesen jobbak: ez jellemzően a kamera, a chip vagy a GPU minősége, esetleg a képfelbontás vagy a kijelző fényereje. Nézzük, itt mi a helyzet!

A Xiaomi Redmi 12C-nél két hátlapi kamera van: az egyik 50 MP-es és széles látószögű, ami nem rossz, viszont csak egy 0,08 MP-es segédlencse egészíti ki. Jó hír viszont, hogy itt is van LED vaku. Az előlapon 5 MP-es a szelfikamera: sok középkategóriás készüléken sem találunk jobbat. A 4K videózást viszont nem támogatja az eszköz, csupán a 30 fps-t.

Az AMOLED helyett itt IPS LCD technológiát alkalmaztak a kijelző esetében, a fényerő is csupán 500 nit, ezért az információk erős napfényben nem jól olvashatók. A képfelbontás 720 x 1650 pixel.

Ami viszont nagy előny: van a telefonon Bluetooth 5.1, jack csatlakozó, GPS és FM-rádió, sőt gyorsulásmérő is. És ahogy írtuk: két SIM-kártyával is használható a mobil, és microSDXC is tehető bele!

Kinek ajánljuk ezt a készüléket?

Kifejezetten sok olyan helyzet van, ahol a Xiaomi Redmi 12C jó választás lehet. Leggyakrabban céges telefonként választják épp a praktikus Dual SIM miatt, de azért is, mert többféle változatban is elérhető ez a mobil, így az igényeknek megfelelő tárhellyel kérhetjük.

Mérete is a megszokott: 168,8 x 76,4 x 8,8 mm, súlya 192 gramm. Ez egy masszív, megbízható modell: azonban érdemes fóliával és tokkal védeni. Ezeket is beszerezhetjük a CoolMobile.hu oldalán!

Ez akkor is javasolt, ha valaki első készülékként használja ezt a gyártmányt, vagy idősebb családtagunknak keresünk kapcsolattartásra egy eszközt – merthogy ezekre a célokra is igazán megfelel egy alsó kategóriás telefon!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új, grafénnel készült TONE Free fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző...

Bemutatkozik a Samsung Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrénye

A Samsung bejelentette az új Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrényének[1] európai bevezetését. A...

Néhány szó a telefonok védelméről

Hogyan tudod maximálisan megóvni az okostelefonodat? Természetesen nemcsak az ujjlenyomat-olvasó meglétére kell...