hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan
Tippek

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

115
radiátorfestés

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé váljon vagy épp beleolvadjon a háttérbe, kiegészítse a teret. Minden attól függ, hogy pontosan mit is szeretnénk elérni, és milyen alapanyagokat használunk.

Fontos a megfelelő festék kiválasztása

A Bíborfesték Üzletház hőálló és radiátorfesték kínálatában sokféle termék elérhető, köztük olyan spray-változatok is, melyekkel valóban könnyű a festés. De mit tudnak ezek az anyagok, amit más nem?

Például azt, hogy ellenállnak a legnagyobb forróságnak is, és a hőmérséklet-különbségek hatására sem pattogzanak, válnak le a felületről. A hőálló festékek még magas hő mellett sem olvadnak meg, és nem is sérülnek meg attól, ha a felület túlságosan meleggé válik.

Vannak kifejezetten a gázkonvektorokra alkalmas termékek több színben, vagy szintén változatos színvilágban elérhetők a lakkspray-k is.

A radiátorok festése

Radiátort festeni nem is olyan egyszerű, már első ránézésre sem. A formája szokatlan, közel is van a falhoz, és bizony ilyenkor az ecset nem biztos, hogy jó választás. Ezért jönnek jól a spray kiszerelésben kapható festékek, melyeket egész egyszerűen elég a felületre fújni.

A festéshez szükségünk lesz természetesen a megfelelő alapanyagokra, de van itt még más is! Ilyen a makulátlanul tiszta radiátor, padló lefedéséhez fólia és a védőruha saját magunknak. Ezen kívül be kell szerezni különböző szemcseméretű csiszolópapírokat, alapozó festéket, radiátorfestéket, ecsetet, ha ezt a változatot választjuk. Emellett jó, ha van nálunk kartonpapír, mellyel a falat védjük a festéktől.

A radiátorfestés lépésről lépésre

Győződjünk meg arról, hogy van elég időnk a projektre, a festés ugyanis nem párperces művelet! Az első lépés, hogy kapcsoljuk ki a radiátort, és nyissuk ki az ablakot. Érdemes a tavaszi-nyári időszakra időzíteni a festést, már csak amiatt is, mert ilyenkor jobban tudunk szellőztetni, és a radiátorok is hidegek.

Ezután jöhet a portalanítás, majd az útban lévő bútorok eltüntetése. Legyünk óvatosak, és védjük meg a radiátor körüli területeket is a festéktől. Tehát a falat, a padlót fedjük le mindenképp valamivel. Ezután tisztítsuk meg a radiátor felületét meleg, mosószeres vízzel. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd ha szükséges, jöhet a csiszolás!

A spray változatú festékek esetében is olvassuk el mindig a használati utasítást! Ilyenkor a flakont alaposan rázzuk fel, és nagyjából 25-30 centiméter távolságról fújjuk a felületre. Érdemes több vékony rétegben felvinni, így kevésbé valószínű, hogy a festék megfolyik. Tartsuk szem előtt, hogy a teljes száradási idő 24 óra.

Érdemes mindent egy helyről beszerezni: nemcsak a minőségi radiátorfestéket, hanem a takarófóliákat, egyéb szükséges holmikat, szerszámokat is.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A páramentesítés ma már egyszerűen és kényelmesen megoldható otthon

Azt, hogy a mindennapokban hogyan érezzük magunkat, például pihenés, tanulás, szórakozás vagy...

Eltűntek a fehér kutyakakik

Az élet egyik nagy kérdése, hogy hová tűntek a fehér kutyakakik, miért...

Szeretnél egy nagyszerű ötletet különleges alkalmakra?

Megannyi olyan esemény létezik az ember életében, amikor ünnepre van ok, vagy...

Hogyan ismerhetjük fel, ha párkapcsolati erőszak áldozatai vagyunk?

Kezdetben többnyire ígéretesen indulnak a kapcsolatok, a felek vágynak egymás társaságára, érintésére,...